Home

Ontstaan

Bijeenkomst

Contact

 

Agenda

Publicaties

Links

 

 

 

 

Ontstaan

 

In september 1993 werd te Gent de Werkgroep “Ouders van Homo’s en Lesbiennes” opgericht door een handvol ouders en holebi’s. De bedoeling was een organisatie te stichten waar ouders van holebi’s hun hart konden luchten, waar ze terecht konden voor objectieve informatie en die opkwam voor de rechten van hun holebi kinderen. 

 

Al gauw bleek er een grote noodzaak te bestaan aan dergelijke praatgroepen, hetgeen resulteerde in bijeenkomsten van ouders en holebi’s waar vele ‘lotgenoten’ steun,opvang en antwoorden vonden op hun vragen. Door het groeiende succes van de werkgroep werd daarom beslist om te proberen de W.O.G. ook buiten de Gentse regio kenbaar te maken.

 

De zangeres Liliane Saint-Pierre werd gevraagd čn bereid gevonden om haar invloed als B.V aan te wenden ter ondersteuning van onze groep. We vonden het een grote eer en zijn haar nog altijd zeer dankbaar dat ze het meterschap toen heeft aanvaard over de WOG.

 

Na verloop van tijd kreeg de werkgroep meer en meer telefonische oproepen. Ouders hadden vooral nood aan informatie, een luisterend oor, individuele opvang.

Ook scholen en verenigingen deden meerdere keren per jaar een beroep op de WOG om via getuigenissen en panelgesprekken voorlichting te geven omtrent homoseksualiteit.

 

Teneinde onze werking als werkgroep een definitieve structuur te geven werd daarom beslist om eind 2000 de v.z.w. “w.o.H.g.” in het leven te roepen, zijnde de Werkgroep Ouders Holebi’s  Gent..

 

 

 

 

 

 

Home

Ontstaan

Bijeenkomst

Contact

 

Agenda

Publicaties

Links